Dojave iz 2 u 1
Besplatne Analize Za Kladionicu - petak 28. februar 2014
Obojica igraju dobro ove sezone, ali iz nekoliko razloga se danas mora odigrati na Grigora. Prvo, igrali su prije toc(no 2 tjedna u 2. kolu Rotterdama i Gulbis je dobio 6-4 7-6 (kasnije izgubio polufinale od Berdycha). Tada je odluc(ila nijansa: svaki je imao po 5 break lopti a Letonac je jednu iskoristio, uz pomalo nekarakteristic(nih 76% ubac(enog 1. servisa a na 2. servisu se dosta muc(io. I naravno, igralo se u dvorani, za što mislim da je bilo u njegovu korist.

Ovde je prvo izbacio Lua, koji je imao problema još od prošlog turnira zbog ukoc(enosti, i dao mu je samo 2 gema ali je i on uspio izboriti 2 break lopte. Juc(er protiv Goffina je bilo muc(enja. Ukupno su igrali 2 sata i 20 minuta u onim teškim uslovima. Nakon što je dobio prvi set sa 6-1, krenula je borba. U drugom je izgubio servis 2 puta, jedan vratio, ali nije mogao probiti Goffina. Na svaki servis do 3-3 u 3. setu mu je Goffin uzimao barem 2 poena, a ponovo ga je taj drugi servis c(inio ranjivim. Najviše su za pobjedu zaslužna 22 asa, ali opet kažem, mec( je bio jako iscrpljujuc'. Osim što vec' neko vrijeme igra u nizu, Dimitrov je i odmorniji. Prvo Matoševic', pa Baghdatis, protiv kojeg je imao 4/4 na break loptama, i najvažnije, jako opasan na reternu. Pritiskao je svaki servis gem, a njegov iako nije dao puno aseva, bio je dobro plasiran i radio je dovoljno štete. Gubio je servis, ali kod 6-1 *2-1. Spomenuo sam i da je ovo otvoreni beton, gdje mislim da se Gulbis manje snalazi od Grigora. Po meni nema razloga nakon one juc(erašnje predstave favorizirati Latvijca, a i tu je taj statistic(ki deo, jer dobiti 2 puta ovako kvalitetnog protivnika u 2 nedelje ne mogu svi.

Od 2002. odnosno 2000.godine igraju na prof. turu.Sreli su se 8 puta,a c(ak 7 puta je C(eh bio bolji.Što se tic(e igre u ovoj godini moglo bi se rec'i da Berdih igra konstantno,dok Kolšajber toplo-hladno.Ne mogu dušu griješiti,ali ume odigrati mec( da ga se i najbolji prepadnu na terenu.Njemac igra prelijep tenis,sa dobrim servisom i dobrom igrom sa bezlajna,ume izvuc'i bekend po paraleli,ali ume i totalno se izgubiti.Jednostavno misli mu odlutaju i nema mu spasa.Tako je bilo u prvom kolu protiv De Bakera kada je od seta koji je mogao dobiti sa 6-0 totalno zakomplikovao stvar i prilic(no se namuc(io nekih
10-ak minuta.Kasnije je igrao protiv stvarno lošeg Seppi
ja i eto solidnog Jazira.
Berdih igra sjajno.Servis u ovoj godini perfektno funkcioniše.Kao što sam i ranije pisao,odgovaraju mu uslovi u kojim igra.Brza podloga,rijedak vazduh kao turnir po njegovoj želji.
Razlika u kvalitetu je velika,Njemac je ušao u c(etvrtu deceniju života,Njemac ne voli Berdiha sa druge strane mreže što i uostalom omjeri potvr?uju.

N.?okovic'-R.Federer 9.5+ 1.60 r:2:1 3.50
Dva tenisera koji Dubai stavljaju ispred mnogo važnijih turnira.Oba su osvajala ovaj turnir i oba prikazuju odlic(nu igru na turniru.
Trideset drugi put jedan protiv drugog.Švajcarac vodi sa 16-15,ali Švajcarac je od 2006. do 2009. nakupio vec'inu tih pobjeda.
Bilo je nezaboravnih duela,ali onaj na US Openu u polufinalu se ne zaboravlja,od 0-2 do 3-2 ?okovic'a.Onaj lucidan forhend winer na mec( loptu.
Što se tic(e Dubai,oba tenisera su odigrala dobro,Federer je imao problema sa Štepanekom,ali izvukao se.
?okovic' je odigrao mec( manje,nakon što je Miša Južni predao ,pa tako ovaj mec( doc(ekuje odmoran.
Moglo bi se rec'i da uslovi odgovaraju više Federeru,zbog nac(ina na koji igra i njegove osnove tenisa.Dobar servis,prodoran forhend.
Oc(ekuju nas duge razmjene udaraca i sigurno dobar tenis.Svakako da oba tenisera maksimalno ulaze u mec( i prvi set bi mogao biti riješavan u taj brejku.?okovic' je dolaskom Bekera poc(eo više da izlazi na mrežu,ruku na srce voleji se nisu popravili,jedan dobar pa jedan katastrofalan,ali unapredic'e i taj segment igre.Oba tenisera imaju ne prelazi dojave.

Komentari Korisnika
Bravo majstori,odigrao sam juce sve,bilo je gusto sa spartom ali vazno je da smo pokupili lovu! Darko
Odlicni ste,sve najbolje i ubuduce,super dojave. Petar
Hoce biti novi tiket sutra???? Dragan Rosic
Definitivno najbolje dojave na ovim prostorima,stvarno sve pohvale. Edin
Ne zaboravite da podelite nasu stranicu na Facebook-u i ucestvujete u nasim promocijama...
Promocije
...ili procitajte vise na stranici PROMOCIJE
Besplatne Analize