Besplatne Analize Za Kladionicu - utorak 21. avgust 2013
Ovo je duel posljednje runde kvalifikacija za Ligu Šampiona, koji se ustvari nije trebao ni igrati, jer je PAOK eliminisan u prošlom kolu od ukrajinskog Metalista, me?utim, ligu UEFA je tu ekipu izbacila iz takmic(enja i tako je grc(ki sastav došao u priliku da se bori za grupnu fazu. Schalke je oc(ajno loše poc(eo novu sezonu i sigurno su srec'ni ovakvim raspletom, jer su dobili lakšeg protivnika. Dva kola Bundeslige bez pobjede, uc(inak je Schalkea za sada, dok je PAOK poc(eo sigurnom domac'om pobjedom. Do sada se ova dva kluba nisu sastajali u evropskim takmic(enjima. Isnajder dojave ce pokazati
Nije baš katastrofa, ali bi se moglo pretvoriti u tako nešto, ako Schalke nastavi, kao što je poc(eo sezonu. U prva dva kola su ostali bez pobjede u Bundesligi i primili su c(ak sedam golova, što je nedopustivo za tim koji se želi upustiti u borbu za sami vrh tabele. Poc(elo je domac'im remijem 3:3 sa HSV-om i tu je napad igrao vrlo dobro, me?utim, odbrana je bila vrlo loša. Da mogu i gore, pokazali su u subotu u Wolfsburgu kada su primili c(etiri gola, s tim da je ovoga puta i napad potpuno podbacio i ostali su bez uc(inka. Trener Keller je vec' pod velikim pritiskom, a da nevolja nikada ne dolazi sama, potvrda je i povreda prvog napadac(a i najboljeg strijelca, Huntelaara, koji je u prvom kolu postigao dva gola. U Wolfsburgu je zbog povrede zamjenjen na poluvremenu i nec'e ga biti par sedmica. Keller je nakon prvog kola, na klupi ostavio tragic(ara Matipa i stoper je bio Felipe Santana, pojac(anje iz Dortmunda, ali je on bioo katastrofalno loš, tako da c'e opet doc'i do rotacije. Nije bilo ni Neustadtera, ali c'e se i on vratiti zbog povrede Hogera, dok c'e u napadu sigurno umjesto Huntelaara, zaigrati Szalai.
http://www.schalke04.de/de/aktuell/news/130818_huntelaar/page/2234-- 10-213-.html
PAOK se vec' bio oprostio od Lige prvaka i oc(ekivali su žrijeb Evropske lige, te prvo kolo novog prvenstva, kada je stigla odluka da je Metalist izbac(en i da PAOK ostaje u igri. Može to biti veliki poticaj i zbog toga je PAOK sada puno opasniji rival. Svjesni su svih problema protivnika i u prvom kolu grc(kog prvenstva su bez vec'ih problema savladali Xanthi sa 3:0, tako da je to dodatni poticaj. Inac(e, prošle sezone su bili drugi, izgubili su samo c(etiri utakmice i primili tek 19 golova. Napravili su velike promjene u sastavu, a doveli su izme?u ostalih na pozajmicu dva odlic(na igrac(a, Stochla iz Fenerbahcea, te Necida iz moskovskog CSKA. Kao najvec'e pojac(anje za ovaj mec( bi se mogao pokazati novi trener Huub Stevens, koji je prošle sezone smjenjen sa trenerske klupe Schalkea. Sigurno c'e se postaviti defanzivno i c(ekati priliku iz kontrabapada, preko brzonogog Salpingidisa.
Schalke je uzdrman i kao prvo c'e pokušati popraviti odbranu i sac(uvati svoju mrežu. To je igra koja odgovara i PAOK-u, koji c'e se u grc(kom stilu zatvoriti i nastojati umrtviti protivnika. U takvom odnosu snaga, ne bi trebalo biti puno golova. Nesto za jako sitan ulog. Vaxjo ima solidnu ekipu ove godine sa dosta dobrim igracima u obrani i napadu (Welch, Varakas, Rosen, Lasch...). Danas nastupaju u dosta dobrom sastavu no braniti ce drugi golman Modig. Admiral je jedna od najslabijih ako ne i najslabija KHL ekipa. Oni imaju 2 solidne napadac(ke linije ali obrana je definitivno losa i to je i sam trener Jortikka priznao. Na golu ce im biti Joakim Lundstrom koji je pristigao iz Timre. On i nije nesto posebno dobar, a sada ce uz nekvalitetnu obranu biti na mukama cijelu sezonu. Ocekujem golove ovdje, Vaxjo ima potencijala u Laschu, Rosenu i Armstrongu koji su vrsni strijelci, ali imaju oni i jos dobrih igraca; kod Admirala ocekujem da prve dvije linije nose ekipu i da budu produktivne. Tako?er bih probao i pobjedu Vaxjoa po 2,35 jer Admiral je svakako ekipa koju se moze dobiti i nije puno bolja od Vaxjoa.
Komentari Korisnika
Bravo majstori,odigrao sam juce sve,bilo je gusto sa spartom ali vazno je da smo pokupili lovu! Darko
Odlicni ste,sve najbolje i ubuduce,super dojave. Petar
Hoce biti novi tiket sutra???? Dragan Rosic
Definitivno najbolje dojave na ovim prostorima,stvarno sve pohvale. Edin
Ne zaboravite da podelite nasu stranicu na Facebook-u i ucestvujete u nasim promocijama...
Promocije
...ili procitajte vise na stranici PROMOCIJE